Rapportages

Waarom houdt een onderneming een boekhouding bij? Het antwoord is voor de hand liggend: een boekhouding bijhouden is essentieel voor de aangifte btw, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Maar dat is niet alles wat u met uw boekhouding kunt doen! Dit voor vele ondernemers ‘noodzakelijk kwaad’ kan ook gebruikt worden als hulpmiddel om uw onderneming (nog) beter te laten draaien.

Neem bijvoorbeeld kwartaalcijfers: ze kunnen helpen om uw onderneming gezond te houden. Ze kunnen vergeleken worden met de cijfers van hetzelfde kwartaal van een voorgaand jaar of een vorig kwartaal. Interessant is dan bijvoorbeeld of de bruto winst marge ongeveer gelijk is. Wijkt dit percentage af, dan kan de oorzaak tijdig achterhaald worden, zodat de afwijking zich niet voortzet. Of juist wel, als deze positief is!

Daarnaast kan het zeer nuttig zijn een liquiditeitsprognose en/of (meerjaren)begroting op te stellen, om zo meer inzicht in de financiële huishouding van uw bedrijf te krijgen en/of om een strategie voor de toekomst op te zetten.

En zo zijn er nog veel meer rapportages of parameters die iets over uw onderneming zeggen. Het mooie is: veel input staat al in uw boekhouding! Aagje Administratie & Advies kan u helpen van de output uit uw boekhouding goede managementinformatie te maken.

Met de output uit uw boekhouding, uw enthousiaste input, de ervaring van mijzelf en de nieuwsgierigheid van ons beiden komen we tot zinvolle en begrijpelijke rapportages waar u echt mee verder kunt en die een aanvulling zijn op uw bedrijfsvoering.

 Jaarrekeningen 

Als het gewenst is, kan ik jaarstukken voor u opstellen. Ook het deponeren van de jaarstukken bij de KvK kan ik verzorgen. Mijn jarenlange ervaring met het samenstellen van jaarrekeningen bij een accountantskantoor is een garantie voor een solide en juiste jaarrekening.