LEGO® SERIOUS PLAY®

“Voor jullie ligt een stapeltje van zes legoblokjes. Jullie hebben een halve minuut de tijd om hier een eend van te maken. Succes!”. Los van de tijdslimiet klinkt dit natuurlijk als een simpele opdracht. Resultaat:  allemaal totaal verschillend uitziende eenden op tafel na de halve minuut. Dit laat zien dat woorden niet altijd de lading van je boodschap dekken. Een eend maken is een duidelijke beschrijving, maar hoe dit er dan uiteindelijk uitziet is voor iedereen anders. Dat is waar LEGO® SERIOUS PLAY®-methode om draait.

Elke deelnemer gaat al bouwend telkens 4 stappen door: uitdagen (de vraag stellen), bouwen, vertellen (wat heb je gebouwd en achterliggende gedachte daarvan) en reflecteren. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers verschillende opdrachten waarbij LEGO® als hulpmiddel wordt ingezet om kennis en verhalen te visualiseren en te delen. 

Het werken met de LEGO® SERIOUS PLAY®-methode prikkelt je voorstellingsvermogen en helpt je als individu, groep, team of organisatie tot nieuwe inzichten te komen en concrete veranderingen te bewerkstelligen.  

Als certified facilitator gebruiken we de LEGO® SERIOUS PLAY® methode regelmatig in Aagje Significance.