Waar, o waar moet ik over schrijven?! Zoveel nare dingen gebeuren er steeds dichterbij in de wereld. Waar haal je dan nog inspiratie uit? Toch is het zo dat er ook in nare gebeurtenissen altijd inspirerende momenten zijn en bijzondere mensen zullen opstaan. Ik ben alleen het juiste verhaal nog niet tegen gekomen de afgelopen dagen. Dat komt vast nog wel.

Omdat ik dus niet iets tegen ben gekomen waarvan ik direct dacht ‘daar gaat mijn blog de volgende keer over’, heb ik mijn Passionatly Curious lijstje er maar eens bij gepakt. Een primeur in mijn korte blog-schrijversbestaan! Het is een lijstje voor als ik even geen inspiratie heb, waarop ik bijhoud waarover ik in de toekomst nog graag een blog zou willen schrijven. Er staan gedachtes, zinnetjes uit boeken, inspirerende websites, quotes die me aanspreken, toffe filmpjes etc. op die ik her en der tegenkom als ik bezig ben met Aagje Significance en zoekende ben naar inspiratie.
 
Die zoektocht naar inspiratie kost uiteraard tijd. Dit is de tijd waarover ik al eerder schreef in een vorige blog. Ik schreef toen over lief zijn voor jezelf en jezelf tijd cadeau geven. Dit is (onder andere) mijn eigen invulling hiervan. Dat voelt overigens regelmatig best wel ongemakkelijk, omdat ik blijkbaar toch redelijk Calvinistisch ingesteld ben en mijn onderzoek-tijd niet echt voelt als werken. Ik voel me dan bezwaard en merk dat ik het best wel moeilijk vind om dat gevoel los te laten. Ook ikzelf kan dus nog leren van mijn eigen blog en wat liever voor mezelf zijn 😊!
 
Zo heb ik bijvoorbeeld ook het voornemen om vaker overdag (onder werktijd dus) te gaan wandelen. Wandelen in plaats van werken (lees: nuttig bezig zijn), dat lukt me dus nog niet. Wat ik en wij ons mogen realiseren, is dat wandelen ook nuttig is! Naast dat het gewoon gezond is om te bewegen, is ergens onbewust mee aan de slag gaan ook belangrijk en goed.
 
De praktijk bewijst het, want hoe vaak gebeurt het niet: je hoort van een vraag of probleem en weet niet gelijk het antwoord of de oplossing, maar na een wandeling of een nachtje slapen weet je wel hoe je het aan moet pakken. Herkenbaar? Dat kan kloppen! Op de site van Jan Magazine valt hier het volgende over te lezen:


Hieruit blijkt ook maar weer: geef jezelf (en je onderbewuste) de tijd! Maar daar heb ik zoals gezegd al een blog over geschreven, dus…terug naar het Passionatly Curious lijstje.

De topics die erop staan vind ik op het moment dat ik ze tegenkom zodanig leuk of inspirerend dat ik verder lees of luister en onderzoek. Ik heb het op dat moment niet direct nodig voor de ontwikkeling van Aagje Significance of de blog, maar het is inspirerend en leuk. Dus noteer ik het voor later, dat kan nooit kwaad. Het is dus een lijstje voor ‘noodgevallen’, maar man, man, man, wat werd ik er blij van toen ik het las!

Zo zie je maar weer, dingen doen die leuk zijn, alhoewel ze op dat moment minder belangrijk lijken, kunnen je op een later moment behoorlijk inspireren, helpen en verrassen! Dat is precies de reden dat het goed is de dingen te gaan doen die je leuk vindt en blij maken, dingen die er voor jou toe doen, ook al denk je nu dat het 'nutteloos' is. Ga op zoek naar en doe wat voor jou plezier en zin geeft, steek er tijd en energie in, en niet alleen omdat het op een later tijdstip zomaar kan zijn dat je er ook daadwerkelijk iets aan hebt, maar ook gewoon omdat het voor jou betekenis heeft, je er nu van kunt genieten en je er een blij mens van wordt. En dat kan nooit kwaad, een beetje blijheid in deze wereld. 

NB. Ik besef me nu ik klaar ben met schrijven dat alleen al het bestaan van het Passionatly Curious lijstje voldoende was voor het schrijven van deze blog! Grappig is dat.

Wil jij ook ongeveer elke week inspiratie in je mail? Meld je aan via deze link.