Tips & Links

 

Ondernemer - Haal meer uit je boekhouding!

Een boekhouding bijhouden is voor een ondernemer essentieel voor de aangifte btw, IB en VPB.

Maar dat is niet alles wat u met uw boekhouding kunt doen! Dit voor vele ondernemers ‘noodzakelijk kwaad’ kan ook gebruikt worden als hulpmiddel om uw onderneming (nog) beter te laten draaien, uw missie te halen en strategie te bepalen.

 Meer weten? Kijk dan hier.

Ondernemer (IB)- Aftrekbare onkosten - zonder bon geen aftrek?

Zoals al op deze website staat (zie hieronder), kan alles wat zakelijk gebruikt wordt in principe worden opgevoerd als ondernemerskosten.

Maar hoe zit dat als je geen bonnetje (meer) hebt? Zijn de kosten dan ook nog aftrekbaar? En wat zijn de mogelijkheden bij de aftrek van de BTW zonder bon? Lees er hier meer over. 

Factuurvereisten: niet alleen postbusnummer op factuur

Het komt wel eens voor dat op een factuur alleen het postbusnummer van de leverancier of de afnemer staat. Dit kan tot problemen met de fiscus leiden.

Voor meer informatie over factuurvereisten, klik hier

Ondernemer (IB)- Aftrekbare onkosten
Alles wat zakelijk gebruikt wordt, kan in principe worden opgevoerd als ondernemerskosten. De Belastingdienst heeft daar geen oordeel over.

Door zaken op te voeren als ondernemerskosten, wordt de winst lager en betaal je minder belasting. Aankopen tot een bedrag van €450  kunnen in een keer geboekt worden als kosten, daarboven moeten ze per jaar worden afgeschreven op de waarde. Deze afschrijving kan dan geboekt worden als kosten.


 

 Handige links:

MVO: Ik ga starten met MVO

FiscAlert: de slimste tips in geldzaken

Het RB voor het MKB - veelgestelde vragen